Tehtäväkohtaiset ohjeet

Ajanottaja:

Kilpailunjohtaja/ylituomari ohjeistaa ajanottajat työvuoron alussa. Sekuntikellot talkootoimistosta.

Arpa- ja VG:n myyntipöytä:

Arpojen ja seura- sekä joukkuetuotteiden myyntiä kilpailun aikana.

Huolto- ja yleisöparkki:

2hlöä/parkki Ohjeistus paikan päällä. Sään vaatima asustus. Huomioliivit talkootoimistosta.

Jäänpaikkaus/multi-ihme:

Jäänpaikkaajan tehtävänä on paikata jäähän tulleet kolot jäädytystauon alkaessa, ennen
jääkoneen tuloa.

Multi-ihme tekee tarvittavia väliaikahommia kuten verhovahtia, kun ei ole jäänpaikkausta.

EA/luistimet/jäänpaikkaus/palkinto-ohjeistus: Kaksi henkilöä ”paarienkantaja" ovat suoritusten
aikana vaihtoaitiossa luistimet jalassa, lähellä lääkäriä. Jäänpaikkaajina, jotta eivät jäädy istualleen. Ennen palkintojen jakoa sijoittavat joukkueiden kyltit jäälle ja opastavat joukkueita sinne kartan avulla.

Järjestyksenvalvonta:

kortillinen: on käynyt järjestyksenvalvonta kurssin tai seura hankkii henkilölle poliisilta luvan toimia järjestyksenvalvojana tässä tilaisuudessa, kortiton: hallin yleinen järjestyksenvalvoja/mahdollisesti verhovahti

Järjestyksenvalvojat sijoittuvat eripuolille hallia, ohjeet myöhemmin järjestysvastaavalta.

Kiertäväsiivous:

Kiertävät siivoojat huolehtivat wc-tilojen siisteydestä ja täydentävät papereita tarpeen
mukaan. Siivoojilla on omat kärryt käytössä, jossa myös pieni ensiapuvarustus (laastaria, sakset yms.). Siivoojat tyhjentävät myös yleisten tilojen roskakoreja.

Koppiemot:

Koppiemot huolehtivat, että joukkueet saapuvat pukukoppiin ja lähtevät pois ennakkoon ilmoitetun aikataulun mukaisesti. Joukkueen annetaan keskittyä rauhassa ennen kilpailusuoritusta. Joukkueen tullessa koppiin voi heiltä tiedustella halavatkohe ilmoituksen jäänlaidalle menosta esim. 5 min aikaisemmin. Kisakellona onhallin ”kuution” kello. Laita oma kellosi samaan aikaan. Koppiemojen täytyy
seurata kilpailun kulkua mahdollisten aikataulumuutosten varalta. Kun joukkue lähtee jäälle, koppi laitetaan lukkoon. Jotkut joukkueet ottavat avaimen itselleen. Jos joukkue ei avainta ota, koppiemo huolehtii avaimesta. Ohjaa tarvittaessajoukkueen jäälllemenoaukolle. Joukkueiden välillä koppiemo tarkastaa kopinsiisteyden. Valmistaudu myös siihen, että sinulta kysytään monenlaisia asioita.Jos et osaa vastata, kysy kisa- tai talkootoimistosta.

Lipunmyynti:

Lipunmyyntiä sisääntuloaulassa. Lisäohjeet paikan päällä, lipunmyyntivastaavalta.

Musiikinsoittajan apulainen:

Katsoo milloin joukkueen luistelija antaa luvan aloittaa musiikin. Kuuluttajan ja
musiikinsoittajan ”apukäsi”

Suojat/aitiosiivous/palkintojen kantaja palkintojen jaossa

Luistinsuojat kerätään jäällemenoaukolla laatikkoon ja siirretään poistumisportille. Suojat
laitetaan poistumisportilla riviin penkille/lavan reunalle. Aitioissa kumimattojen harjaus (ja moppaus
kostealla jos tarvetta).

Paljettityttö luistimilla/porttivahti ja jäänpaikkaus/palkintojen kantaja palkintojen jaossa:

Jäänlaitatuomarin lähettyvillä ja jos joukkueella ei ole omaa henkilöä niin noutaa tuomarin pyynnöstä joukkueelta suorituksen aikana putoavia "härpäkkeitä". Avaa portin joukkueelle tuomarin merkistä,  jos tuomari ei halua itse hoitaa avausta. Jäänkunnostuksessa kiertävät luistimilla kentän keräten paljetit ja paikaten jäätä. Palkintojen jaossa kantaa palkintoja.

Talkooruokala:

Talkooruokalassa avustetaan kahvi- ja ruokatarjoilujen järjestämisessä. Ohjeistus paikan päällä.

Verhovahdit:

Verhovahdit huolehtivat että verhot ovat kiinni suoritusten ajan, eikä yleisön liikkuminen
häiritse luistelijoita. Verhovahdit toimivat yleisinä järjestyksenvalvojina
omalla alueellaan.

Videokuvaaja:

Kuvaa kilpailun tekniselle paneelille joukkueiden suoritukset siten, että koko
joukkue näkyy kuvassa (tai laajoissa elementeissä suurin osa).
Seuralla on videokuvasvälineet. Ohjeistusta saa ennen kilpailua ja kilpailun
aikana tarvittaessa. Videokuvaus koskee ISU-sarjoja.

Raksareiskat:

Tuomaripöytien kasaus, myyjien pöytien sijoittelu/keräys ohjeiden mukaisesti, verryttelyalueiden kalusteiden siirto pois ja takaisn alkuperäisesti, avustaminen illalla palkintomattojen ja korokkeiden laitossa, Kiss&Cry lavan (kannettava melko painavia) rakennus ja poisto.

Talkoolistatoimitsija:

Merkitsee talkoolaisten tulo- ja lähtöaikoja ja opastaa kykyjensä mukaan yhdessä talkoovastaavan kanssa.

Toimistotyöntekijä:

Kisatoimistossa kisasihteerin työparina vastaanottamassa joukkueita.

Loppiaiskilpailut
«  Lokakuu   »